9. Samsung U600 - FAQnapsal matho83, upravil FílaRecenzia, manual:Megarecenzia Samsung SGH-U600: Opäť o krok ďalej (SK)manual U600 CZPoznatky:- konecne je mozne priradit ton pre sms a alarm, ale pri spravach nie je mozny ring and vibrate, je na vyber vibrovat alebo zvonit
- ring and vibrate u zvonenia pri prichadzajucom hovore (zvonenie spolu s vibrovanim)
- e-mailove spravy (prilohy obmedzene na 300kB)
- reprak je len mono
- pamat na javu ma stale len 4 MB
- fotky a videa je mozne ukladat priamo na kartu
- mozny zoom ulozenych obrazkov
- funguje sposob nahravania javy ako u E900
- prostredne tlacitko spusta wap prehliadac
- video je mozne pretacat
- aplikacie nie je mozne minimalizovat
- po vstupe do menu sa ocitnete na posledne pouzitej polozke
- playlisty mozu mat cez 30 skladieb
- nema 3G, profily, temy, pocitadlo dat
Instalacia javy:1. Transfer the .jad and .jar files to the phones memory to the 'Other Files' folder.
You can transfer the files from Samsung PC Studio's 'Phone Explorer', or just transfer it straight to the memory card and move it to 'Other Files' from the phone's menu.
2. Exit all menus and type in this code: *#9998*4678255#.
You should now get a 'Activated' message. Java install is enabled.
3. Go to the 'Other Files' folder and select the .jad file (should be 1kb).
Press 'Options' (left touch key) and you should get a 'Do you want to
install' question.
Press 'Yes' to install.
4. To deactivate Java install, simply type the same code again.
You should now get a 'Deactivated' message.
preklad
1. preniest jad a jar subor, do zlozky pamat telefonu-> ostatne subory, bud cez pc studio, alebo mass storage na kartu a nasledne presun
je nutne dat subory do pamate telefonu, nie na kartu!!!
Je nutne preniest obidva subory!!! napriklad
jimm.jar
jimm.jad
v opacnom pripade sa bude vyskytovat hlasenie "JAVA CHYBA Výjimka I0"
2. v pohot. rezime napisat kod *#9998*4678255# (=*#9998*install#). zobrazi sa hlaska "java install enabled"
3. v zlozke ostatne subory vybrat jad subor, ->volby a na otazku 'Do you want to install' -> ano
4. na deaktivovanie instalacii je nutne napisat kod znova
subor *.jad sa vytvara pomocou
jad makera 
Da sa priradit mp3 zvonenie k sms

Ano, toto je uz mozne, v predchadzajucich modeloch D600/D900 sa vlastny zvuk k sms nedal priradit

Daju sa menit temy?

Nie temy sa menit nedaju, je na vyber iba cierne a biele schema

Ma U600 alfanumericku klavesnicu dotykovu?

Nie, nema alfanumericku klavesnicu dotykovu, je podobna ako u niektorych motorol

Da sa klavesnica zamknut aj v otvorenom stave?

klavesnica sa da zamknut aj v otvorenom stave stlacenim tlacidla na vrchu telefonu.

Hraju mp3 na pozadi, mozem minimalizovat mp3 prehravac?

Ano, MP3 hraju na pozadi, mozte kludne popri pocuvani pisat trebars SMS, alebo si prezerat fotky

Ide nastavit, aby sa fotografie automaticky ukladali na kartu?

Ano, ukladanie na kartu je mozne
fotopaparat->prave tlacidlo "nastavenia"

Pri spravach sms nie je na vyber vibracia/zvuk, je to mozne to nastavit

Nie, tzv. ring+vibrate, t.j. zvonenie a vibrovanie u sms narozdiel od klasickeho vyzvanania nie je mozne

Da sa na tomto mobile pozerat film v QVGA kvalite na sirku displeja?

Ano, videa sa daju pozerat vo fullscreen, t.j. celoobrazovkovom rezime

Ako je mozne, ked mi niekto posle fotky cez BT, niektore fotky ktore ulozim sa na displej neroztiahnut

problem je v mensom rozlisenie

Ked stlacim stredove i-tlacidlo, telefon sa pripaja na wap. Da sa to zmenit

Standardne sa to zmenit neda, existuje vsak FW (firmware) t-mobile verzia, kde sa stredovym tlacidlom spusta menu
Je nutne pripadne prehrat fw na tuto verziu

Senzorove tlacitka, je mozne aby pocas telefonovania som nechtiac stlacil tlacidla?

pokial prave volate, telefon sa uzamkne, na ukoncenie hovoru je nutne telefon odomknut

Ako funguje citacka vizitiek?

vyfotite vizitku, pomocou volby v menu fotoaparatu (prave dotykove tlacidlo nad cervenym telefonikom a polozka cislo 6. "rozpoznavanie vizitky", mobil vizitku rozpozna a celu ulozi do kontaktov, t.j. meno, telefonn atd

Ako ukoncim hovor?

Na ukoncenie hovoru staci telefon len zasunut, to plati pokial je v telefone nastavene "zasuvanie-ukoncit operaciu"
Pokial je nastavene "zasuvanie - pokracovat v cinnosti" , tak ukoncovanie hovoru sa uskutocnuje zmacknutim prostredneho navigacneho tlacidla a ukoncovacieho tzv. cerveneho telefonu
to iste plati aj o prijati hovoru

Da sa hovor prijat vysunutim telefonu?

Samozrejme, telefon disponuje touto moznostou
Dalsia moznost je spomenute stredove navigacne tlacidlo a tzv. zeleny telefon

Prehra telefon mp3 s bitrate 320kbs

Ano, prehrava aj uvedeny bitrate

Aku maximalnu kartu podporuje?

Maximalna podporovana karta je 2GB

Da sa pri odosielani sms editovat cislo z kontaktov

Ano, je to mozne

ked si chcem na karte pozriet obrazky tak musim potvrdit obrazok, zobrazi sa
mi a ked chcem dalsi tak musim dat spat ist na ten pod nim a zase potvrdit. Da sa to nejak obist?

Toto je zial nedostatok tohto ako aj dalsich modelov vyrobcu, obrazky sa daju za sebou prezerat len v pamati telefonu

Ako je telefon kustomizovany od o2-CZ?

vychodzia teme je o2, da sa zmenit, v menu vsak nie je ziadna ikonka. Prednastaveny je wap na o2

Telefon radi kontakty podla mena ako to obist?

Trochu zlozitejsie sa to da pomocou PC studia rucne poprehadzovat meno a priezvisko. Nasledne naspat importovat
pripadne zadavat meno/priezvisko v opacnom poradi, do kolonky priezvisko->meno a do kolonky meno->priezvisko

Telefon zobrazuje spolu kontakty z telefonu aj SIM, je mozne zobrazit ich jednotlivo?

Zial toto nejde, je to dalsi stale sa opakujuci nedostatok vyrobcu
Nahradne riesenie, je vymazat kontakty zo SIM a ponechat len v telefone. To moze vsak sposobit problem ked sa telefon vybije a uzivatel bude chciet pouzit SIM kartu v inom telefone, kedze ta bude prazdna

Ako pouzit prisvetlovaciu diodu aj mimo fotoaparatu

ked vysuniete telefon a stlacite a podzite tlacitdlo hlasitosti smerom hore, rozosvieti sa LED dioda na cca 15-20sekund
pri stlaceni smerom dole sa dioda vypne

Ako dam kalendar na plochu?

nastavenia->nastavenia displeja->pozadie

Aky program pouzit na prevod videa

programov ne nespocetne mnozsto, da sa napr. pouzit Total video converter, xilisoft mp4 converter, SUPER

Obsahuje orange kustomizacia aj tzv. listu?

Ano, dana lista sa vsak da vypnut

Ako zistim ukazovatel baterie?

Da sa pozit kod *#0228# a tam je vidno napatie baterie

Nejde mi nahrat aplikacia viac ako 1mb?

U600 ma obmedzenu velkost aplikaciu. t.j nema neobmedzenu velkost aplikacie

Aka je kvalita mp3 prehravacu, chybaju basy?

Ano

Da sa zmenit typ hodin?

Ano

Da sa nastavit akakolvek polozka z menu telefonu na ovladacie tlacidlo ?

Nie, nie je to mozne

co je tzv. "dynamicky sa meniace pozadie"?

je to pozadie ktore sa meni podla skutocneho dna (den/noc), pohybuju sa tam veci oblacnost sa meni v zavislosti od intenzity signalu, reaguje na den a noc. Samotne pozadie sa meni v zavislosti do krajiny, kde je telefon pripojeny do siete
nazyva sa uGO a meni sa aj v ostatnych europskych statoch, cca 20krajinach. Na Slovensku je na pozadi dom sv. Alzbety v Kosiciach

Da sa nejak zlepsit kvalita fotenia za horsich svetelnych podmienok?

pomoze vyskusanie manualnych nastavenie
t.j. zoom a jas

Obrazok na pozadi nie je maximalizovany na celej ploche?

Obrazok ma rozmery pravdepodobne mensie ako 240x320, je nutne ho priblizit , nasledne zvolit "dat na pozadie"

Da sa vypnut logo operatora?

Ano, nastavenie displeja-> zobrazenie textu , displej v pohotovostnom rezime ->vzpnut a logo zmizne

Ma fotoaparat aj dalsie nastavenia?

Ano, v prostredi fotoaparatu je nutne zvolit ikonu hore (zvuky,typ snimky, kvalita)

mam nastavene ukladanie fotiek na kartu, pri vytiahnuti sa ukladanie nastavi automaticky na telefon, nasledne pri vlozeni karte je nutne znova nastavit, je mozne to vyriesit?

nie je to mozne vyriesit

Ked niekomu volam, tak sa mi nezobrazuje jeho obrazok kontaktu, ten sa zobrazuje, iba ked on vola mne, je mozne to nastavit

nie je to mozne

co znamena TxLevel v menu *#0228# ?

pozn. je to preklad,
txLevel
promítá provozní režim systému napájení telefonu: nabíjí, nabíjet, stravu od baterie, od zarjadnika ...
Txlevel - úroveň výstupního signál pro nejrůznějších poměry práce modem. To je u běžných modemu takový parametr je. Může v telefonu on promítá sílu signál? Ale na indikátor pouze 6 pás, i to že teda počet 14, například, nesrozumitelně... Vaše ideje? TxLevel - úroveň výstupního signál S100. Totiž, pokud telefon se nachází
blízko od základní stanicí operátora během zvonku, to TxLevel přijímá víc význam (15), a jestliže vyloučený nebo signál slabý, to konverguje k nule 0. Jinak mluví se, čím výši význam, tím lépe i přesvědčen - ní signál.
TxLevel - řídící signál, který oznamuje BS, pro administraci úrovním výkonu vysílačů telefon při rozhovoru. Čím méně jeho významu, tím víc výkonu vysílačů telefon
Mně jeden radioamatér řekl, že TxLevel - termín takový. Označuje hladinu signálu vysílače

Ma telefon rezimy fotoaparatu?

Ano, ked je fotoaparat nastaveny na "Schema" tak v nastaveniach su dalsie rezimy ako mesacny, nocny, lampa

Aku velkost prehravaneho videa telefon prehrava?

Je potrebne pri nastavovani konvertovania laborovat
ale nebol problem prehrat 220mb film

Aka je maximalne rozlisenie nahravaneho videa

352x288, t.j. CIF rozlisenie

nachadza sa v U600 pocitadlo prenesenych dat?

Nie, pocitadlo prenesenych dat sa nenachadza

nakopiroval som si hudbu na kartu, ale ked sa ju snazim otvorit cez prehravac, tak tam vobec nie je moznost si ju pridat a ked klikam na tie Album, Interpret atd, tak tam vobec nevidim vsetky mp3

je mozne ze su dlhe nazvy mp3 suborov

da sa nejak zrusit aby ked 1. krat s niekym posielam cez BT aby som nedaval to overovacie cislo

nie, je to ochrana pred nezelanymi prenosmi

Da sa zrusit zvuk pri odosielani sms?

odoslanie sms zvuk sa da zrusit v nastavenich zvukov-ine zvuky

Ako prenesiem mp3 subory na kartu?

pokial nemate citacku pamatovych kariet, tak da sa pouzit tzv. USB mass storage, t.j. pripojenie ako dalsia jednotka,
pri spojeni sa telefon spyta na 3veci
-samsung pc studio
-prehravac medii
-velkokapacitne pamatove zariadenie
je nutne zvolit "velkokapacitne pamatove zariadenie"
ak sa telefon nepyta pri spojenie, je treba ist do nastaveni-nastavenie telefon-nastavenia USB a vybrat "pytat sa pri pripojeni"

telefon pri praci s pamatovou kartou je spomaleny, je to normalne?

normalne to nie je, ale zial podobne ako aj v predoslych pripadoch (D600 atd) praca s kartou nie je najrychlejsia
pri prepinani skladieb v prehravaci trva niekedz aj 5sekund pokial telefon nacita dalsiu pesnicku a zacne ju prehravat

Ma telefon vyzvanacie profily?

Nie, vyzvanacie profily nema, je vsak zmienka o profiloch vo FW Orange

kde najdem verzie FW, pripadne navod
http://forum2.mobile-review.com/showthr ... a9&t=64451pre Slovensko su urcene XX - open a BO - T-Mobile.
Plati to pre vsetky typy Samsungov...dalej:
XX, XD - open sw pre madarsko, cesko, slovensko plus niektore ostatne jazyky
BO - T-mobile (Slovensko
XD - tiez open pre SK aj CZ
CY - O2 pre CZ aj SK
BV - Orange SK

ma prehliadac dokumentov?

ano ma, je to tzv. picsel viewer

vie vlozit u kontaktu narodeniny

len ako poznamku

neda sa ulozit datum narodenia do kontaktov, t.j.urcena polozka nato

ma telefon ukolovnik?

Ano, da sa zaznamenavat do kalendara schodzka, vyrocie, uloha

Zobrazuje fotky na velikost celeho displeja?

nie, obrazok je cca na polovici displeja, nasledne je mozne zoomovat, to je vsak vacsie ako cely displej

Budik nezvoni pri aktivacii ticheho rezimu #, preco?

je to vlastnost, ktoru opravuje novsia verzia FW

Da sa obist aby telefono pri nastavovani hlasitosti zvonenia hlasne zvonil

nie neda, je efektivne co najrychlsie potvrdit a ulozit

Existuje sposob ako usetrit vydrz baterie?

Da sa to, ale za cenu deaktivacie gprs
pri roztvorenom telefone vlozte kod *#4777*8665#, na displeji sa to ukaze ako *#4777*----, cize zobrazenie pomlciek je spravne,
Objavi sa tajne menu, prejdite na volbu "GPRS detach" #9 Nastavení GPRS a kliknite (v tom podmenu date #1 Pripojit rucne), nasledne znova zadat kod a GPRS Detach, po priblizne 5sekundach sa zobrazi sprava "GPRS Detach confirm"
Samozrejme, sa tymto zamezi posielanim MMS

Ma telefon spomalenu javu?

Ano v porovnani s konkurencnym vyrobcom SE, je java pomalsia, preto pokial je primarnou funkciou pouzivanie hier a aplikacii je vhodnejsia volba telefon s operacnym systemom pripadne tzv. "hlupe telefony" od SE,(k800i,k810i,k850i atd) ktore disponuju aj multitaskingom, t.j. prepinanim java aplikacii a aj neobmedzenou velkostou javy, resp. instalovanie applikacii aj na kartu

v kontaktoch nemam u niektorych pismen diakritiku

diakritika je len pri T9

Akym cipom disponuje U600 na prehravanie mp3?

ICEpower Mobile od Bang&Olufsen

Da sa nastavit custom ekvalizer?

neda, nejde vytvorit vlastne nastavenie, iste nastavit iba 3D zvuk

telefon nezobrazuje v odoslanych spravach datum a cas, tympadom pri prezerani kedy som pisal spravu tento udaj nemam, da sa to vyriesit?

cas a datum odoslanych sms sa zaznamenava historii hovorov

Da sa menit zvuk u budiku?

Ano da sa zmenit, ton upozornenie na lubovolnu mp3

Ked dochadza miesto na mobilu, automaticky to zmensi rozlisenie fotiek, da sa to nastavit na pevne rozlisenie?

nie, neda

mp3 ulozene na karte sa nezobrazuju v prehravaci vsetky, len urcita cast. Ako tento problem vyriesit?

Treba ich zmazat a nakopirovat na novo. Nasledne treba este pockat par sekund-minut na nacitanie mp3 telefonom
Moze este pomoct skratenie nazvu mp3, resp. vybrat a znova vlozit kartu, pripadne tento proces viackrat opakovat
pripadne vypnut, zapnut telefon a pockat na nacitanie, cca 2minuty
problem je aj v tom v akev verzii ID3tagu su ulozene. Telefon podporuje prvu verziu, preto staci previest mp3 v programe mp3tag do verzie 1
vyriesi sa aj radenie skladieb, tak ako su na albume, staci ich v tagu ocislovat (kolonka track), pricom sa nemusia vytvarat zoznamy v mobile

Ma mail klient obmedzene prilohy?

Ano, do 300kB

co je mobile tracker?

mobile tracker (mobilny stopar) – tajne odoslanie SMS na vopred zvolene cislo, v pripade odcudzenia telefonu a vymene SIM sa odosle sms s danym cislom na cislo ktore sa vopred nadefinuje
nachadza sa menu->nastavenie->zabezpecenie-> uplne dole

Moj telefon mobile tracker neobsahuje, preco?

vo verzii t-mobile SK chyba mobilny stopar

ma telefon moznost vyhladavania ?

Ano, obsahuje search funkciu

Ake ma tento telefon nevyhody?

slabe basy pri prehravanie hudby-je vsak moznost pouzit redukciu a vlastne sluchatka, slabsia vydrz bateria, absencia profilov, absencia minimaliizacie aplikacii, obmedzena velkost aplikacii, obmedzena velkost priloh v mail klientovi, spomalenie telefonu pri praci s kartou, zobrazenie sim+pamat_tel. naraz, nema zvonenie+vibrovanie u sms sprav, vlastny ekvalizer, obrazky na karte treba pozerat po jednom bez moznosti rychleho prepinania,t.j.treba zavriet obrazok a prejst na dalsi, vyskytovat sa moze aj problem s mp3, t.j. neuplne nacitanie, na zaciatku zvonenia pri prichadzajucom hovore je melodia tichsia a postupne sa zvysuje

na displeji mi stale vedla stavu baterie a podobnych ikon svieti mala jednotka s bodkou

jednotka s bodkou znamena aktivnu prvu linku. Su 2linky na hovor nezavisle na sebe. Pri telefonovani ak je dalsi prichadzajuci hovor, volajuceho nehodi priamo do odkazovky, resp. obsadzovaci ton, ale volajucemu sa bude tvarit zvonenie telefonu

ako vypnut ton klaves, pise mi to "musite nastavit displej pri vytacani na Normalne", lenze taka moznost tam chyba

staci po vysunuti klavesnice ubrat zvuk bocnym tlacitkom
na prepnutie jje nutne zmenit typ pisma pri vytacani na normalne

ked zadavam kod na instalaciu javy, napise iba "aktivovane"

je nutne dat subory do pamate telefonu, nie na kartu

da sa nastavit aby pri prichadzajucom hovore, zvuk isiel od zaciatku rovnakou intenzitou

nie neda, je vsak moznost, upravit si mp3, t.j. prvych par sekund nahradit tichom (cca 2sekundy

Daju sa prehliadat fotky ako prezentacia v pameti telefonu?

Ano, ale iba v pamati telefonu, nie na karte

Daju sa fotky pozerat fullscreen?

Nie, fotky nejdu na cely displej

Da sa vytvarat viac playlistov?

Ano playlistov sa da vytvarat viac, prehravac dokaze rozdelovat podla interpreta

Dotykove tlacitka, praca s nimi?

po prichode sms sa ulozi cislo do "poslednych kontaktov", pri zavadeni o dotykove tlacitko sa zacne hned vytacat tento kontakt

Ake informacie obsahuje tzv. EXIF

exif je velmi strucny: chyby datum, expozicny cas, nastavena citlivost...

Da sa instalovat java aplikacia aj na kartu?

nie neda, je vyhradene miesto 4mb pre java aplikacie v pamati telefonu

Ponuka Ekvalizer telefonu okrem predvolieb Klasik a rock este nejake dalsie?

Ano, normal, jazz. Chyba mega bass

do zlozky "moje subory" - "zvuky" - "stiahnute zvuky", nemozem nic nahrat z pc pomocou pc studia?

do tejto zlozky nejdu nahravat zvuky
idu do zlozky "music/hudba"

Viditelnost na slnku?

v pripade samsungoch je viditelnost nizsia, to ale neplati u vsetkych modelov vyrobcu

Dokaza zadat viac telefonnych cisiel ku kontaktu

Ano, k jednemu kontaktu sa daju zadat 3cisla

Da sa pouzivat jimm, opera mini

Samozrejme

Da sa nastavit, pri uzatvorenom telefone v pohotovostnom rezime, aby bolo zobrazene digitalne hodinty, resp. udaje o tom ci je neprijaty hovor, nova sms

Neda, je nutne telefon zakazdym "ozivit". Na doslu sms sa da nastavit upozornovanie

kolko udajov sa da zaznamenat do kalendara?

3druhy informacii "schodzky", "vyrocia", "ulohy" - kazda sekcia je obmedzena na 100zaznamov

mp3 prehravac usekne posledne 3sekundy mp3

tuto chybu riesi novy FW, resp. v GG3

Ako zalohovat sucasny firmware, prijdem o kontakty pri flashovani?

Zalohovat ide cez Optiflash, kontakty flash samozrejme vymaze
Options->settings->read a zvolit vystupny subor, dole zvolit rozsah pamate, ktora sa ma odzalhovat a nasledne v hlavnom okne kliknut na "read"
Kontakty idu zalohovat v pc studiu

co znamena nastavenie grafickeho loga (nastavenie displeja-pozadie-graficke logo-vypnut/zapnut)?

znamena logo operatora

k comu sluzi zaskrnutie u SMS "cesta odpovede" (zprava - nastavenie - sms - moznost odoslania - cesta odpovede)

pravdepodobne ide o moznost ake stredisko sprav pouzit

musim vypinat T9 pri kazdom pisani SMS?

Nie

Ako zistim verziu FW

*#1234#

ako zistim IMEI

*#06#

aky je kod na reset

*2767*3855# = E2P Full Reset
! pozor, zmaze vsetko ! preto treba zalohovat v pripade ze nechceme prist o udaje

ake su dalsie kody?

zjištění IMEI: *#06#
verze software: *#9999# nebo *#0837#
aktivace Net Monitoru: *#0324#
změna kontrastu displeje: *#0523#
informace o paměti: *#0377# nebo *#0246#
reset paměti (simlock): *2767*3855#
reset paměti (uživatele): *2767*2878#
stav baterií: *#9998*228#
zvonek alarmu: *#9998*289#
test vibrací: *#9998*842#
resp.

da sa nastavit aby telefon po zasunut pri pozerani filmu displej nestmavnil a nasledne uplne nezhasol?

nie

Da sa nabijat aj pocuvat cez sluchatka zaroven?

nie neda, multifukncny port je pre nabijanie, usb a sluchatka zaroven

Chodi dorucenka ako zvlastna sprava, alebo je to na sposob SE, kde sa objavi fajka

dorucenka chodi zvlast

Da sa vypnut automaticke zamykanie?

nie neda, napr. pri pocuvani radia v zasunutom stave je nutne na prepnutie stanice odblokovat

Pri prezerani pdf suboru, hlasi "nedostatok pameti"

telefon ma problemy so zhliadnutym vacsich suborov

Ako zmenim tony klaves? ked prejdem do nastavenie, je tam nastaveny "xylofon", je na vyber aj dalsie, ale pri prejdeni na tieto polozky vypise "nejde zmenit, nastavte displej pre vytacanie na normal"

na vyber su 3moznosti "xylofon" "pipnutie" "vypnut"
displej vytacanie je v nastaveni displeja->displej pri vytacani->typ pism
tam je nutne zmenit schema na nieco ine (nastenka, klasika, brkove per), nasledne pojdu zmenit tony klaves

pasuje baterka U600 do U700 a naopak?

nie

kolko je celkovo farebnych variacii telefonu?

5 a to: cervena, safirovo modra, cierna, zlata, strieborna

Ako sa mam po zminimalizovani mp3 prehravaca dostat spat?

da sa cez menu, alebo pri 4-smernom centralnom ovladaci doprava, pokial je nastavene povodne nastavenie
pri vybehnuti prehravac a naslednom vrateni spat, staci kliknu na "prave sa prehrava"

Telefon pyta bezpecnostny kod

*2767*3855# bez SIM karty (vymaze vsetky data), keby problem pretrvaval pouzit flashovanie

Do zlozky "posledne kontakty" sa ukladaju aj cisla, z ktorych boli poslane spravy SMS. Da sa tomu zabranit?

Nie neda

Ako dostanem/priradim obrazok coveru albumu k mp3ke?

program Mp3Tag,
http://www.mp3tag.de/en/ 
mám v zelenom štvorčeku R, co to znamena?

To znamena roaming

zobrazuje U600 u prijatych sms odosielatela, priamo na displeji?

Ano

Aka je doporucena znacka kariet?

napr. sandisk 2GB Ultra II
http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.php?p=566911http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.ph ... 838#565838http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.ph ... ton#515325 
Da sa zmenit firmware bez straty zaruky?

ano, zaslanim do zarucneho servisu s poziadavkou na preflashovanie

Ako funugje blacklist t.j. blokovanie sms

sms pride, ale telefon to neoznami

Da sa u budiku nastavit ktore dni v tyzdni ma budit?

da, menu->budik->opakovanie

ked zrusim budik, zazvoni mi este?

menu->budik->posunut budik
da sa nastavit po akej dobe a kolkokrat ma zvonit. Potom sa pri zvoneni pyta ci to akceptovat (uz nezazvoni) alebo ci sa ma odlozit (t.j.zazvoni znova)

Nejde mi vypnut logo operatora, aj ked dam vypnut logo, stale tam je

je treba nastavit vlastne pozadie
je treba prepnut z temy (animovaneho pozadia) na normalne pozadie, potom to uz bude aktivne
z toho vyplyva ze neda sa vypnut logo a mat zapnute animovane pozadie

kde zistim PIN na bluetooth

staci pri prvom pokuse o spojenie zadat lubovolne cislo, na oboch stranach

ked dam na tapetu gif animaciu, nejde plynule

prehravanie gif animacie nie je plynule

ma putko na snurku pre zavesenie na krk?

nema

ake je standardne heslo?

8nul cize 00000000

aky je rozdiel medzi "USB mass storage" a "prehravac medii" pri pripojeni k pc

prehravac medii sluzi na synchronizaciu s windows media playereom.
mass storage sluzi na pristup k pamatovej karte

ako zmenim nazov pesnicky, aby taky ostal aj v prehravaci, v prehravaci mi to pise uplne inac?

U600 pracuje s ID3 tagmi, nie s nazvami suborov

ako dostat telefonny zoznam, napr. z D600 do U600

zosynchronizovanie cez outlook

je jimm zadarmo alebo sa nieco plati

samotna aplikacia je zadarmo aj jej pouzivanie, plati sa ale za prenesene data operatorovi

ma nahravanie hovoru?

ano, volby->menu->aplikace->diktafon

da sa zmenit odpocet znakov, na vzostupne z nastaveneho zostupne?

nie, neda

ako sa prepina medzi ABC a T9

stlacenim a podrzanim * (hviezdicky)

do akej miery ide menit vzhlad menu

da sa vybrat ci budu ikonky alebo zoznam
(pravdepodobne len v tzv. open SW)

da sa odmietnut hovor odoslanou sms?

ano

Da sa vypnut zvonenie prichadzajuceho hovoru ak nechcem dvihnut?, t.j aby sa stisila melodia bez odmietnutia hovoru

podrzanim tlacidla hlasitosti (ztisit), vyzvananie sa vypne

ked nastavim u budika svoji melodiu, prvykrat sa prehna OK. Avsak pri nastavovanie druhy den, je tam melodia ktora je prednastavena, takze, pri nastavovani budiku musim znovu zadat svoju melodiu

moze pomoct nastavit si budik s opakovanim na vybrane dni. Da sa nastavit na kazdy den

chcem poslat sms po napisani kontaktu ktory ma viac ako jedno cislo, nevidim vsak dalsie cisla tohto kontaktu

jedna sa o nedostatok vyrobcu, v tomto pripade treba najprv vybrat cislo a nasledne na to zacat pisat sms
alebo najst dane cislo, dat volat, ukoncit hovori, a nasledno ho takto z priadanych poslednych kontaktov priamo pouzit v danej sms
alebo cislo priamo natukat do prijemcu sms

ako zmenim hodiny aby boli stale na vrchu? zobrazi mi ich na stred

pravdepodobne to zalezi od stylu, ktory je pouzity. Pri prvom vybranom hodiny hadze automaticky hore

na co sluzi tlacitko na sluchatkach? pri hovore, spustenych mp3 ani radiu nic nerobi

sluzi na prijatie hovoru pri zapnutom prehravani mp3

aplikacia radia sa spusti aj bez sluchatiek ale ziadne stanice to nenajde

sluchatka sluzia zaroven ako antena, takze bez pripojenia logicky nemozu ist radia

daju sa vytvarat v pamati telefonu nove zlozky?

nie nedaju

ako sa pusti mp3 na pozadi? ked dam c tak mi ukonci prehravac

v nastaveniach prehravania zapnut "hudobny prehravac potlacuje ostatne zvuky"
v hlavnom menu mp3 prehravaca, stlacit viackrat laved dotykove tlacidlo

je v baleni USB kabel

Ano

Daju sa vkladat smajliky do sms?

ano pri pisani sms lave dotyk tlacitko, volby, potom vlozit (4) emotikon (2)
navod na fullscreen obrazky
thx to Peťass
Peťass napísal:1) Je potřeba jakékoliv fotky, které budu chtít zoomovat a fullscreenovat, mít v rozlišení se standartním poměrem stran, tj. 1600x1200, 1024x768 atd. Dále je vhodné je mít v poloze naležato, nastojato sice jdou též zoomnout ale v menším výřezu.
2) A do složky "Moje fotografie" je nakopíruju pomocí javového file manageru, který nemá problém do téhle složky natvrdo kopírovat. Doporučuju MobyExporer, protože ten je velmi podobný klasickému Total Comanderovi, umožňuje rychle "označit vše" a dokonce je i v českém překladu atd.
Čili postup je jednoduchý: na paměťovce mám libovolný počet fotek v libovolných složkách. Když je chci někomu ukázat s možností zoomu a fullscreenu, tak spustím MobyExplorer, ze složky "tflash/images" (paměťovka) nakopíruji co chci do složky "images/photos" (telefon), vypnu MobyExplorer, otevřu v menu klasicky Moje soubory/Obrázky/Moje fotografie a voila - můžu všemi nakopírovanými fotkami brousit i se zoomem a fullscreenem.